Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Sugartown: οι γαμπροί (2006)

Η ταυτοτητα:
Ετος: 2006
Ειδος: Ντοκιμαντερ
Σκηνοθεσια: Κιμων Τσακιρης
Διαρκεια: 81'
Χωρα: Ελλαδα

Η υποθεση:
Για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο των πολυάριθμων εργένηδων και της απουσίας γυναικών, ο δήμαρχος του χωριού Ζαχάρω της Ηλείας έρχεται στο ρωσικό χωριό Κλιν για να βρει…συζύγους. Τα άτομα της αποστολής, ωστόσο, απέχουν πολύ από την ιδανική εικόνα του υποψήφιου γαμπρού.

πηγη: athinorama.gr/cinema

Σχολια:
Κατα τη γνωμη μου, το καλυτερο ελληνικο ντοκιμαντερ μετα την "Αγελαστο Πετρα".Αν ηταν ταινια μυθοπλασιας τοτε θα απογοητευομουν.Θιγει ενα σοβαρο προβλημα της ελληνικης επαρχιας με χιουμορ και ανθρωπια, αλλα κατα βαθος βρισκεται μια εντονη βαθια υπαρξιακη πικρα.Πραγματικα προβληματα υπαρκτων ανθρωπων.Παρουσιαζει την πραγματικοτητα, την οποια σχολιαζει ευστοχα μεσα απο  τα πλανα που αντιπαραβαλει κρατωντας παντα ασφαλεις αποστασεις.Ο χωρισμος σε ενοτητες βοηθα πολυ.Αποτελει προτερημα στις μερες μας να καταπιανεσε με ανθρωπους διχως να τους περιγελας και η αξιοπρεπεια με την οποια προβαλλονται οι ηρωες είναι παραδειγματικη.Δυστυχως, η πραγματικοτητα πικρη και το μελλον ζοφερο.Ο Τσακιρης καταφερνει να ισορροπησει αναμεσα σε ενα σοβαρο θεμα και στο γελιο, ετσι η ταινια δε βλεπεται ως φαρσα και μονο.











Βαθμος:
4/5

2 σχόλια:

academy είπε...

Ομολογώ δεν το έχω δεί αν και έχω ακούσει τα καλύτερα γενικώς Mr Hulot.Επίσης ομολογώ πως στην αρχή νόμιζα πως θα ήταν trash αλλά τελικά αποδείχθηκε μια σοβαρή δουλειά.
Καλά για την Αγέλαστο Πέτρα δεν λέω κάτι άλλο παρά το ότι μάλλον είναι η καλύτερη κινηματογραφική δουλειά που έγινε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.Αντε top 3.

Philip Winter είπε...

Να το δεις οπωσδηποτε ακαντεμι.Καποιοι κατηγορησαν τον Τσακιρη πως γελιοποιει τους χαρακτηρες και εκανε αυτη την ταινια για να γελασει ο κοσμος.Μερικες φορες αστειο, αλλα κατα βαθος πικρο.
Συμφωνω απολυτα.Ταινιαρα.