Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Ταινιες που ειδα τον Δεκεμβριο

4,5/5: Πολυ καλες (+)

           



4/5: Πολυ καλες

                         



3,5/5: Καλες (+)

               



3/5: Καλες

           



2,5/5: Απλως ενδιαφερουσες (+)

   



2/5: Απλως ενδιαφερουσες

       



1/5: Μετριοτατες

             



0,5/5: Κακες (+)





ΞΑΝΑΕΙΔΑ:


5/5: Εξαιρετικες

       



4,5/5: Πολυ καλες (+)





4/5: Πολυ καλες

           



Υ.Γ.: Οι αφισες των ταινιων ειναι υπερσυνδεσμοι.

10 σχόλια:

Ιωάννης Moody Λαζάρου είπε...

Στα περισσότερα συμφωνώ (δεν έχω δει "Macbeth", "Megamind", "Shreck 3d" και το "Νησί της σιωπής", "The king's speech" θα βλέπω σε μία ώρα από τώρα).

To "Caro Diario" δε μου άρεσε τόσο. Συμπαθητικό, αλλά δύσκολα πάνω από τη βάση.

Είδες και το "Prestige" ε; Μια ταινία φτιαγμένη για την τέχνη της ψευδαίσθησης που προσφέρει ο κινηματογράφος. Τη θεωρώ αρκετά υποτιμημένη στη συνείδηση του κόσμου. Ανώτερη, για μένα, από το "Dark Knight" που μυθοποιήθηκε λόγω Heath Ledger.

Philip Winter είπε...

Xαιρομαι που συμφωνουμε. Οταν πηγα να δω το "Megamind" περιμενα βαρετη αμερικανια, αλλα τελικα μου αρεσε αρκετα! Το "The king's speech" ειναι ταινιαρα, πιστευω οτι θα σου αρεσει. Το "Macbeth" ειναι η πιο φτωχη μεταφορα του εργου του Σαιξπηρ, το "Νησί της σιωπής" ξεχασμενο και ξεπερασμενο, το "Shreck 4" ειναι καλυτερο απο το απαραδεκτο 3, αλλα ειναι και αυτο απογοητευση και απευθυνεται κυριως σε μικρες ηλικιες.

Τα δυο πρωτα επεισοδια του "Caro Diario" τα βρηκα εξαιρετικα. Θυμιζουν Woody Allen και ειναι βουτηγμενα στην τρυφεροτητα και τη νοσταλγια. Το τριτο καλο, αλλα καπως υπερβολικο.

Σκετη απολαυση το "Prestige". Και εγω το προτιμω απο το "Dark Knight" που, μεν ηταν πολυ καλο, αλλα υπερτιμημενο, λογω του Ledger οπως ειπες. Εξαιρετικος ηταν, αλλα μην τον θεοποιησουμε κιολας!
Θα ηθελα να μαθω τη γνωμη σου για το "Tout va bien" του Godard. Aν θελεις φυσικα! ;)
Για μενα ηταν μια στρατευμενη και αφορητα βαρετη ταινια. Μου αρεσε ομως το επαναστατικο κλιμα της.

academy είπε...

Λοιπόν Ξεκινάω...με το ότι θα μπορούσες να δείς περισότερες ταινίες!!χιχι!Ομως έκλεισες πολά κενά και μπράβο σου!!!Ας σοβαρευτώ...
Σε γενικές γραμμές συμφωνώ εκτός απο το Terminal που το θεωρώ αδιάφορο και το Caro Diario που σχεδόν το βρήκα κακό(διαφωνώ γενικότερα με τον Moreti).

Philip Winter είπε...

Μα, φυσικα θα μπορουσα!!! (ψωναρααα!!!) :Ρ
Σοβαρεψου, εδω ειναι σοβαρο μπλογκ!!! (ψωναρραααα) :Ρ
Το Terminal πολυ απλοικο και τετριμμενο ως πολιτικη αλληγορια, αλλα πολυ ευχαριστο σαν ρομαντικη κομεντι. Ο Χανκς εξαιρετικος.
Γιατι δεν σας αρεσε το Caro Diario βρε παιδια;;; :(
Οπως ειπα και παραπανω: Τα δυο πρωτα επεισοδια του "Caro Diario" τα βρηκα εξαιρετικα. Θυμιζουν Woody Allen και ειναι βουτηγμενα στην τρυφεροτητα και τη νοσταλγια. Το τριτο καλο, αλλα καπως υπερβολικο. Ευστοχη η σατιρα για την τηλεοραση και τις ανθρωπινες σχεσεις.
1ο σκετς: 4,5/5
2ο σκετς: 4/5
3ο σκετς: 3,5/5
Συνολικος βαθμος: 4/5

Mου αρεσει πολυ ο Moretti και εχω δει τις εξης 4 ταινιες του:
Caro diario (1993) 4/5
La stanza del figlio (2001) 4/5
Bianca (1984) 3,5/5
Il caimano (2006) 3,5/5

Ιωάννης Moody Λαζάρου είπε...

Θέλω να το ξαναδω για να μιλήσω πιο ουσιαστικά, γιατί έχουν περάσει 6 χρόνια από τότε κι έχω κάποιες σκόρπιες αναμνήσεις μόνο. Γι'αυτό δεν έγραψα κάτι. Νομίζω πάντως ότι μου είχε αρέσει λίγο περισσότερο. Ίσως και χάρη στους λαμπερούς πρωταγωνιστές που σε παραμυθιαζουν για κάτι "φυσιολογικό".

Philip Winter είπε...

Σ' ευχαριστω φιλε moody!
Συμφωνω απολυτα με την τελευταια σου φραση.
Καλο βραδυ.

Simply Burgman είπε...

Λίγα πράγματα!!χαχα!

Δεν σου άρεσαν οι Tenacious?!Ξεκαρδιστικό και γεμάτο μεταλιές, το έχω λατρέψει!

To Quils θέλω να το δω,γιατί διάβασα κάποιες ιστορίες του Σαντ πρόσφατα!

Α,ο κος Σμιθ! Εξαιρετική ταινία,με μια μνημειώδη ερμηνεία από τον Στιούαρτ!

Bad Santa λατρεύω παθολογικά και Prestige είναι ταινιάρα. Το θεωρώ,πάντως, όχι καλύτερο από τον Ιππότη, που σε καμία περίπτωση δεν είναι υπερτιμημένος!

Το King's Speech δεν το έχω δει ακόμα!

Philip Winter είπε...

Το Tenacious το βρηκα πολυ κακογουστο και χοντροκομμενο.
Φοβερος ο ντε Σαντ, προτεινω ανεπιφυλακτα το Quils.
Απλα υποκλινομαι στον Στιουαρτ! Το φιναλε ηταν εκπληκτικο!!
Η ξεκαρδιστικη απομυθοποιηση του Αγιου Βασιλη το Bad Santa, το Prestige η πιο αγαπημενη μου του Νολαν μετα το Memento. Πολυ καλος ο Ιπποτης.
Πιστευω οτι θα σου αρεσει το King's Speech!

navarino-s είπε...

Aφού είδες και τα δυό cape fear ήθελα να μου πεις τη γνώμη σου όσο γλινεται ανεπηρέαστα. Εγώ χωρίς να θέλω να σε προκατaλάβω οφείλω να ομολογήσω ότι παρ΄όλο που πολλοί είχαν γράψει ότι το ορίτζιναλ είναι καλύτερο και ότι παρ΄όλο που δεν είμαι και πολύ σκορτσεζικός: βρήκα το remake πολύ καλύτερο! Ένιωθα διαρκώς την ατμόσφαιρα μιας απειλής κάτι που είχε να δώσει σε ταινία του ο Σκορτσέζε από την εποχή του Taxi Driver.

Philip Winter είπε...

Φιλε navarino συμφωνω απολυτα! Πολυ πιο εντονο και δυνατο το remake με ολυ περισσοτερο σασπενς και οπως πολυ ευστοχα ειπες: "ατμόσφαιρα μιας απειλής". Φυσικα σε αυτο βοηθουν και οι ερμηνειες (συγκλονιστικος, ως συνηθως, ο Ντε Νιρο). Το οριτζιναλ ηταν πολυ καλο για την εποχη του, αλλα δεν πιστευω οτι απογειωνεται και δεν εχει τοσο δυνατες σκηνες.